9. januar 2018

Mavefornemmelsen der gjorde en forskel

2017 har været et år, hvor jeg på godt og ondt har fået gjort op med mange ting. Jeg har på flere områder haft en dårlig fornemmelse i maven – en fornemmelse som jeg ikke kunne slippe af med. Og selvom det har været både træls og svært, har jeg valgt at omsætte denne tilstand til handling, hvilket har ført til at jeg nu føler mig væsentligt stærkere og gladere end før.

Jeg har truffet nogle store beslutninger, som også har påvirket andre mennesker. Og beslutningerne er truffet med afsæt i min mavefornemmelse og min almindelige fornemmelse for rigtigt og forkert samt rimeligt og urimeligt – kombineret med nogle alvorlige overvejelser for og imod igennem et stykke tid. Og her på den anden side føles det uendelig godt og rigtigt at have lyttet til og efterfølgende handlet på min mavefornemmelse, både fordi det har givet mig ny styrke og energi, men også fordi det har forløst nogle situationer hos andre, så de får mulighed for at gøre deres bedste og udleve deres hverv.

Vi kender sikkert alle den der dårlige fornemmelse i kroppen, når der er noget galt – uden vi helt kan sætte ord på, hvad det er eller hvad vi skal gøre for at fjerne denne følelse. Ofte håber vi på at den aftager med tiden eller at noget ændrer sig, så den forsvinder – og jo, det sker også ind imellem. Men lige så tit bliver aben hængende på skulderen, selvom vi prøver at lukke øjnene for abens aktuelle placering. Og så bliver den ved at dræne os for energi og påvirke vores humør.

Det er vanskeligt at tage fat på emner, der er ømtålelige. De er ubehagelige at tage fat på, fordi vi ved at de medfører konflikter eller i sidste ende brud. Alligevel er vi i langt de fleste tilfælde bedre tjent med den ubehagelige følelse i en kortere periode end vi er med en konstant negativ påvirkning fra aben/stenen i skoen.

Så mit nytårsforsæt vil være, at jeg også i 2018 vil lytte til og reagere på min mavefornemmelse, når den fortæller mig, at der er noget galt. Selv for advokater, der har et sæt regler som deres daglige værktøj, er den personlige mavefornemmelse et meget godt og stærkt afsæt for at bringe orden i tingene. Og da jeg fik bragt orden i noget af rodet i 2017, vendte glæden og kreativiteten tilbage. Derfor ser jeg ekstra meget frem til 2018.

 

Godt nytår!

Mavefornemmelsen der gjorde en forskel
Website by danielfrom.dk